Kapcsolat

Elérhetőségeink:
Email: proteinsuppx@gmail.com
Üzleti partnerek számára: info@proteinsuppx.com
Telefon: +36 30 63 61 858

Telefonos elérhetőség időpontjai:
Hétfő: 11-17 óra között
Kedd: 12-18 óra között
Szerda: 11-17 óra között
Csütörtök: 12-18 óra között
Péntek: 11-17 óra között
Szombat: nincs telefonos elérhetőség
Vasárnap  nincs telefonos elérhetőség

ASHWAGANDHA

2021.01.05.

ASHWAGANDHA

Minden amit tudnod kell az Ashwagandha-ról, azaz az Indiai Ginzengről.

Az Ashwagandha (más néven Somnifera dunal) egy adaptogén gyógynövény, amely népszerű az ayurvédikus orvoslásban. Több mint 2500 éve használják. Ez a leggyakrabban használt és legszélesebb körben kutatott adaptogén gyógynövény.

Az Ashwagandhat a pajzsmirigy-moduláló, a neuroprotektív, a szorongáscsökkentő, az antidepresszáns és a gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt becsülik olyan nagyra, és ez csak néhány a sok jótékony hatása közül.

Indiában úgy is nevezik, hogy „a férfi erősség”, mert hagyományosan az immunrendszer megerősítésére használják a betegségek leküzdése utáni állapotban. “Indiai ginzeng”-nek is nevezik, mivel képes növelni az állóképességet és természetes stresszoldóként működik, és ez még mindig csak néhány az Ashwagandha jótékony hatásai közül.

A gyógynövény stressz elleni védőszerként történő alkalmazása nagyon népszerűvé teszi. Mint minden adaptogén gyógynövény, ez is segíti a testet a homeosztázis fenntartásában, még érzelmi vagy fizikai stressz hatása alatt is.

Az ashwagandha növény botanikailag Withania somnifera gyökér néven ismert. A Solanaceae (éjjeli árnyék) család tagja. Az Ashwagandha gyökeret indiai ginzengnek, téli cseresznyének és somnifera gyökérnek is nevezik.

Az ashwagandha növény gyökerét és leveleit leggyakrabban gyógyászati tulajdonságaik miatt használják, és a szteroid-laktonok csoportját képező withanolidok jelenléte hozzájárul a gyógynövény egészségügyi előnyeinek hatásosságához. Ezek a withanolidok magukban foglalják a withaferin A-t, a D-ananolidot és a withanont.

De ez még mindig nem minden. Ez az erőteljes gyógynövény hihetetlen eredményeket mutatott a kortizolszint csökkentésében és a pajzsmirigyhormonok egyensúlyának fenntartásában.

Ráadásul a hangulatingadozások és a degeneratív betegségek megelőzésére is alkalmazzák, mivel úgy tűnik, hogy ezeken is tud segíteni.

Az ashwagandha növény botanikailag Withania somnifera gyökér néven ismert. A Solanaceae (éjjeli árnyék) család tagja. Az Ashwagandha gyökeret indiai ginzengnek, téli cseresznyének és somnifera gyökérnek is nevezik.

Az ashwagandha növény gyökerét és leveleit leggyakrabban gyógyászati tulajdonságaik miatt használják, és a szteroid-laktonok csoportját képező withanolidok jelenléte hozzájárul a gyógynövény egészségügyi előnyeinek hatásosságához. Ezek a withanolidok magukban foglalják a withaferin A-t, a D-ananolidot és a withanont.

Az Ashwagandha az ayurvédikus orvostudomány egyik fontos gyógynövénye, mivel számos célt szolgál és a testi funkcionalitás számára hasznos, beleértve az immunrendszert, a neurológiai és az endokrin rendszert, és a reproduktivitási rendszert. Gyakran használják olaj formájában is (néha ashwagandha illóolajnak hívják).

Az ayurvédikus orvoslás elsődleges célja, hogy segítsen az embereknek egészségesnek maradni szenvedés, vényköteles gyógyszeres kezelés vagy bonyolult műtétek nélkül.

Az 5000 éves rendszer részeként az ashwagandha gyógynövényt otthoni gyógymódként használják számos egészségügyi állapot enyhítésére és a test egyensúlyának megőrzésére is.

Az Alzheimer-rel foglalkozó kutatásokban és terápiában megjelent kutatás szerint “az ayurvédikus gyógynövények játszották a legfőbb szerepet a gyógyszerek kifejlesztésében.” Számos ayurvédikus gyógynövény, például az ashwagandha gyökér, hasznosnak bizonyult számos egészségügyi probléma enyhítésében.

Az ayurvédikus orvostudományban ezt a gyógynövényt „rasayana”-ként jellemzik. Ez azt jelenti, hogy a testi és lelki egészség elősegítésére, a test megvédésére a betegségekkel és a káros környezeti tényezőkkel szemben, valamint az öregedési folyamat lelassítására használják.

Indiában évszázadok óta széleskörű gyógymódként használják, de a közelmúltban a tudósok azt fedezték fel, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fontos szerepet játszanak az ashwagandha egészségügyi előnyeihez köthetően.

1. Javítja a teljesítményt:
Az Ashwagandha segíthet az edzésben, mert növeli az állóképességet, csökkenti az izmok fáradtságát és élesíti a reakciókat. Segíthet az izomépítésben és a zsírégetésben egyaránt. Javítja az oxigénellátást, elősegíti a zsírsavak bontását és a vércukor szintjének normalizálását, valamint kontrollálja a tejsavképződést.

2. Fokozza a tesztoszteron szintet és a termékenységet:
Számos tanulmány kimutatta, hogy férfiak esetében hatékonyan fokozza a tesztoszteron és a spermium termelését is. A mellékvese kéreg stimulálásával csökkenti a stresszhormon szintjét, azaz a kortizolt, ami a tesztoszteron termelést fogja vissza, ezáltal az Ashwagandha a tesztoszteron termelést is optimalizálja, ezért számos tesztoszteron fokozó étrend-kiegészítő alapanyaga. Csökkenti a tesztoszteron DHT-vá való lebomlásának intenzitását, így a szabad tesztoszteron mennyiséget is növeli. A tesztoszteron növelő hatása így kettős, köszönhető a kortizol csökkenésének és a tesztoszteron DHT-vá való lebomlásának lassításának. Kutatások szerint az Ashwagandha alkalmazása akár 167 százalékkal növelheti a spermaszámot, miközben azok mozgékonységa, és az ejakulátum mennyisége is nő. A tesztoszteron szintet akár 17 százalékkal, a luteinizáló hormon szintet 36 százalákkal növelheti.

3. Fokozza a libidót és a szexuális vágyat:
Az Ashwagandha segíthet növelni a nemi vágyat férfiaknál és nőknél egyaránt. Habár a féfiaknál hatékonyan segíti a tesztoszteron és spermium termelést, a nők esetében libidó fokozó hatása még hatékonyabbnak bizonyult. Egy 2015-ös kutatás eredményei szerint a koncentrált dózisban ashwagandhát szedő nőknek több orgazmusuk volt, és általánosságban is elégedettebbek voltak a szexuális életükkel.

4. Erősíti az immunrendszert:
Számos kutató bizonyította, hogy a Ashwagandha erősíti az immunrendszert. Hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez, segít a hypothyreosis és a hyperthyreosis (csökkent és felgyorsult pajzsmirigy funkció) esetén. Az Ashwagandha egyik ismert jellemzője, hogy egyensúlyba hozhatja a hormonokat.

5. Csökkenti a stresszt és a mellékvese fáradtságot:
Az Ashwagandha két nagyon fontos hatása a stresszoldás és a hangulat javítás, de a kettő össze is függ. A krónikus stressz károsan befolyásolja a sejtek működését és degeneratív hatással van rájuk. Napi 250-500 mg ashwagandha kétszeri szedése már jótékonyan csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget, a szorongást és javítja az általános közérzetet. A mellékvese fáradtság és stressz súlygyarapodáshoz, álmatlansághoz és a krónikus betegségek fokozott kockázatához vezethet. Számos tanulmány kimutatta, hogy a Ashwagandha csökkentheti a kortizolszintet, a stresszt, lelassíthatja a pulzusszámot és csökkenti a vérnyomást is. Emellett képes és enyhíteni az Alzheimer-kór tüneteit, mivel fokozza az agyi funkciókat.

6. Javítja a hangulatot:
Egy 12 hetes emberi kisérletben azt tapasztalták, hogy azoknak akik Ashwagandha-t szedtek jobb kedvük és hangulatuk volt, és motiváltabban végezték el a napi teendőiket.

7. Segít a vércukorszint szabályozásában:
Egy tanulmány szerint a Ashwagandha segít a vércukorszint egyensúlyának szabályzásában és javítja az inzulinérzékenységet. Ez alapján miközben támogatja az egészéget a zsírégető folyomatokat is segíti.

8. Csökkenti a gyulladást:
Az Ashwagandha csökkenti a gyulladást és fájdalmat az ízületekben, így az ízületi gyulladás eseteiben kimondottan javasolt a szedése.

9. Daganatellenes hatású:
Számos tanulmány kimutatta hogy az Ashwagandha egyidejűleg megöli a meglévő ráksejteket és megakadályozza az új ráksejtek kialakulását. Több kutatás megerősítette, hogy az Ashwagandha szedése megnövelte a T-sejtek arányát és az ölősejtek számát, amik kiemelt szerepet töltenek be a fertőzések, gyulladások és a rákos sejtek elleni küzdelemben.

Adagolás:
Kivonat formájában, napi 300 milligrammtól 1200 milligrammig fokozatosan növekvő dózisok esetén jól tolerálható a mennyiség növekedése és biztonságos a biokémiai szervek működését illetően és a hematológiai vizsgálatok ezt alá is támasztják.
A legtöbben azonban úgy vélik, hogy a leghatékonyabb dózis a napi 600mg és 900mg közé tehető.
Érdemes ezt a dózist 2 - 3 adagra (kapszulánként) felosztani a nap folyamán. 
Ajánlott a kapszulákat étkezés kezdésekor beszedni, így jobb felszívódás tapasztalható mivel az ashwagandha az étellel együtt szívódik fel. 

Összegzés:
Az Ashwagandha, botanikai néven Withania somnifera, fontos gyógynövény az ayurvédikus orvostudományban, mivel számos célt szolgál és számos testi rendszerre jótékony hatása van, beleértve az immunrendszert, az idegrendszert, illetve az endokrin és a reproduktív rendszert. Ez az egyik leggyakrabban alkalmazott adaptogén az ashwagandha sok jótékony hatása miatt.

Hol érdemes beszerezni Aswagandha kivonatot ?
Mi úgy gondoljuk, hogy a DR2 Nutrition Ashwagandha kivonata az egyik legjobb minőségű és egyben leggazdaságosabb megoldás manapság.
A terméket itt tudod beszerezni: https://www.proteinsupp.com/termekek/termek-katalogus-tesztoszteron-fokozok-43389/ashwagandha-fokozott-allokepesseg-csokkent-stressz-erosebb-libido/616646/#webshopvissza