Kapcsolat

Elérhetőségeink:
Email: proteinsuppx@gmail.com
Üzleti partnerek számára: info@proteinsuppx.com
Telefon: +36 30 63 61 858

Telefonos elérhetőség időpontjai:
Hétfő: 11-17 óra között
Kedd: 12-18 óra között
Szerda: 11-17 óra között
Csütörtök: 12-18 óra között
Péntek: 11-17 óra között
Szombat: nincs telefonos elérhetőség
Vasárnap  nincs telefonos elérhetőség

EPICATECHIN - Hatékony izomépítés természetesen ?

2021.01.07.

EPICATECHIN - Hatékony izomépítés természetesen ?

Minden amit tudnod kell az Epicatechin-ről és arról, hogy miként segíthet az teljesítményed fokozásában.

Az Epicatechin egy különleges katekin flavonoid amely leginkább csak a zöld teában és a kakaóban található meg mérhető mennyiségben.

Az Epicatechin egy nagyon erős antioxidáns, amelynek megannyi előnyös hatása van az emberi testre, mivel erősíti az immunrendszert, fokozza a mitokondrium és energia termelést, javítja a nitrogén-oxid és tápanyag áramlást, védi a szív és érrendszert, segít a vércukor optimalizálásában és rákmegelőző hatással is bír.

De ez nem minden!

Több kisérlet, emberi és állati tanulmány is bizonyítja, hogy hatékonyan blokkolja a Miosztatin gént, így eredményezve több Follistatin Növekedési Faktor kialakulását, ezzel felgyorsítva az izomzat épülését is.
A Miosztatin egy fehérje alapú myokine gén amely leszabályozza az izomszövetek növekedését. A Follistatin ezzel szemben egy olyan növekedési faktor amely elősegíti az izomszövetek növekedését.
A Miosztatin és a Follistatin úgymond próbálják egymást kiegyensúlyozni folytonosan az egészséges emberek és állatok esetében.

Mivel az Epicatechin képes csökkenteni a miosztatint miközben megemeli a Follistatin szintjét, így egyértelművé vált, hogy hozzájárul az izomzat növeléséhez, mivel szó szerint kibővíti az izomépítés határait.

Az Epicatechin mindemellett más úton is segíti az izomzat épülését, mivel a tanulmányokból az is kiderült, hogy a fehérjeszintézist, azaz a fehérjék hasznosulását és azoknak az izomba történő beépülését is fokozza.

Az Epicatechin szedése esetén jellemző, hogy sokan már az első pár nap megérzik az állóképességet fokozó hatását kardió edzés közben.

Az egyik emberi tanulmányban 49%-os Follistatin növekedést és 16%-os Misztatin csökkenést állapítottak meg már csupán 150mg-os dózisnál. Ugyan ebben a kísérletben azok akik Epicatechin-t szedtek 7%-al megnövekedett markolat erősséget tapasztaltak csupán pár napon belül.

Fiatal és idős egerekben az Epicatechin szignifikánsan csökkentette a myostatin szintet (15 - 21%), míg növelte a follistatin szintet az öreg izmokban (56%). Külön érdekesség, hogy a kezelt öreg egerek myosztatin-szintje hasonló szintre csökkent a kezeletlen fiatal egerekével. Ez arra mutat, hogy időseknél a fiatalkori miosztatin és follistatin szinteket eredményezheti, amely az a fiatalkori izomerőt is vissza hozhatja.

Egy másik állatokon elvégzett kisérletben az AICAR-al és a GW1516-al hasonlították össze az izom és az állóképességre gyakorolt hatásait.
Az Epicatechin hasonló teljesítmény fokozó hatással volt az állatokra, és a használata abba hagyása után 14 nappal még mindig megemelkedett állóképességi szinteket mértek az Epicatechin-t kapott alanyoknál.
Mindemellett ugyanekkor az is megállapították, hogy az Epicatechin kimondottan antikatabolikus, tehát védi az izomzatot.

Sajnos egyelőre még nem készült elég emberi kisérlet, hogy a pontos dózist megadhassák az atléták számára azonban a legtöbb emberi és állati teszt arra mutat, hogy a leghatékonyabb és egyben legbiztonságosabb napi mennyiség 150mg és 500mg közé tehető.
Azt sikeresen megálllapították, hogy az Epicatechin felezési ideje 150mg-250mg között 1-2 óra közé tehető. Éppen emiatt mindenképpen ajánlott egy adagot edzés előtt közvetlenül bevinni, hogy az Epicatechin hatása (fokozott erő és állóképesség) maximálisan érezhető legyen edzés közben.

A nagy kérdés: lehet-e kakaóból vagy zöld teából bevinni elegendő mennyiséget ?
Az egyszerű válasz: gyomoropanasz vagy hasmenés nélkül nem. 
100%-os kakóból is 200 - 400 grammaos mennyiségre lenne szükség naponta ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű Epicatechin-t tudjunk bejuttatni a szervezetünkbe. A zöld tea esetebén pedig akár 25-30 filternyi mennyiségre lenne szükségünk, hogy kb ugyenzt a mennyiséget megkapjuk.

A megoldás: készre kivont tiszta epicatechin bekapszulázva a megfelelő dózisban. Biztonságos, praktikusabb, és ráadásul még olcsóbb megoldás is ahhoz, hogy pontosan azt a dózist kapjuk ami működik.

Adagolás:
Napi 150 milligrammtól 1000 milligrammig fokozatosan növekvő dózisok esetén jól tolerálható a mennyiség növekedése és biztonságos a biokémiai szervek működését illetően és a hematológiai vizsgálatok ezt alá is támasztják.
A legtöbben azonban úgy vélik, hogy a leghatékonyabb dózis a napi 300mg és 500mg közé tehető.
Érdemes ezt a dózist 2 adagra (kapszulánként) felosztani a nap folyamán. 
Ajánlott az egyik kapszula Epicatechin-t edzés kezdésekor beszedni 1-2 halolaj kapszulával (a még jobb felszívódás érdekében), a másikat pedig a 6-8 óra eltéréssel az egyik étkezés kezdésekor (pl: reggeli)

Összegzés:
Az Epicatechin számos célt szolgál és számos testi rendszerre jótékony hatása van, beleértve az állóképességet és az izom-erő kifejtését, a nitrogén-oxid termelését, az immunrendszert, a szív és érrendszert, a mitokondrium és energia termelést, a vérnyomást és a vércukrot.

Hol érdemes beszerezni Epicatechin-t ?
Mi úgy gondoljuk, hogy a German Pharma Cardio Max készítménye az egyik legjobb minőségű és egyben leggazdaságosabb megoldás manapság.
A terméket itt tudod beszerezni: https://www.proteinsupp.com/termekek/termek-katalogus-edzes-elotti-formulak-42370/cardio-max-fokozott-izomepites-amp-brutalis-allokepesseg-natural-muscle-builder/627580/#webshopvissza